Munck Asfalt

Klima-asfalt

Asfalt ved lave temperaturer med ny teknologi.

 

Asfalt fremstilles varmt for at opnå en god blanding af bindemiddel og stenmaterialer, og for at have en bearbejdelig og komprimérbar masse under udlægningen.

 

Det kræver meget energi at tørre og opvarme materialerne og derfor udledes der også CO2 fra produktionen. Der udledes ca. 25-30 kg CO2 pr. tons produceret asfalt.

 

Lavere temperatur

Ny teknologi gør det nu muligt at sænke den nødvendige produktions- og udlægningstemperatur. Der kan opnås temperatursænkninger på 25-45˚C alt efter asfalttypen og typen af additiv.

 

Der kan spares 10-20% af CO2 udledningen ved anvendelse af denne teknologi eller helt op til 10.000 ton,  hvis teknologien kan implementeres fuldt ud i den danske asfaltproduktion.

 

Munck Asfalt har udlagt en række forsøgsbelægninger med klimaasfalt.

 

I forbindelse med renovering af Falstermotorvejen i 2010 blev et af rampeanlæggene og 1/3 af det nedre bærelag (GAB II) udført med klimaasfalt i samarbejde med Vejdirektoratet.

 

 

Ønsker du tilbud eller at blive kontaktet af Munck Asfalt?

Send forespørgsel

Nyheder fra Munck Asfalt

1

DEC

Munck Asfalt i tæt opløb om Årets Arbejdsplads 2017

Torsdag d. 30. november deltog Munck Asfalt i 3Fs erhvervs- og vækstkonference, Vision Danmark, hvor Danmarks Arbejdsplads 2017 blev offentliggjort. Munck Asfalt kom på en delt andenplads.

16

OKT

Munck indgår stor rammeaftale med Københavns Kommune

I dag skrev Munck Havne & Anlæg a/s under på en 4-årig rammeaftale for helhedsgenopretning af veje for Københavns Kommune.

->  Se alle nyheder