Nyt asfalt sætter gang i hjulene

16. maj 2013  |  Munck Asfalt

Munck Asfalt har indgået en 4-årig samarbejdsaftale med Assens Kommune og skal derfor frem til 2016 lægge asfalt på en 1/5 af det samlede vejnet i kommunen. Det svarer til ca. 200 km.

 

Baggrunden for aftalen skal findes i budget 2014, hvor Assens Byråd satte ekstra 40 mio. kr. af til vejbelægninger. Det betyder, at der samlet skal investeres mere end 60 mio. kr. i vejnettet de næste fire år.

 

- En del af vejene trænger i Assens Kommune, det er vist ingen hemmelighed. Derfor glæder det mig også, at vi tager fat på opgaven nu. En anden god sidegevinst ved samarbejdsaftalen er dog også, at vi får flere i job, som i sidste ende betyder øget vækst. Man kan sige, at den nye asfalt sætter gang i hjulene på mere end én måde, siger borgmester Finn Brunse.

 

Hvad er en partneringaftale?

Det er ikke bare lige, at lægge asfalt på 200 km. vej. Det kræver et grundigt kendskab til de kommunale veje, forskellige belægningstyper og økonomi. Byrådet har derfor valgt at udbyde opgaven i en såkaldt partneringaftale.

 

Og hvad gemmer der sig bag det lidt knudrede ord ”partneringaftale”? Formand for Miljø- og Teknikudvalget Lars Kristian Pedersen forklarer:

 

-En partneringaftale er, helt kort fortalt, et meget tæt samarbejde mellem bygherre (Assens Kommune) og entreprenør (Munck Asfalt). Ja, jeg tør faktisk godt kalde det et enestående samarbejde, hvor videndelingen er helt i top og hvor vi til fulde drager nytte af de fælles kompetencer. En sådan aftale kræver dog også, at både Munck Asfalt og vi som kommune har medarbejdere med de rette personlige og faglige kvalifikationer.

 

Og det har vi, understreger Lars Kristian, der også kan fortælle, at 10 nøglemedarbejdere fra Assens Kommune og Munck Asfalt har været samlet en hel dag, hvor de i fællesskab lavede en samarbejdsaftale, for at skabe det mest optimale arbejdsklima fra starten.

 

Direktør for Munck Asfalt, Hans Christian Munck, udtrykker også stor tilfredshed med opgaven:

 

- Vi glæder os til det kommende samarbejde, hvor partnering-modellen netop sikrer, at vi som entreprenør kan tilpasse vores ekspertise præcist til de behov, som Assens Kommune beskriver. Vi får mulighed for at planlægge langsigtet, og entreprisen vil sikre arbejdspladser i en længere periode både til udlægning af asfalt, på vores asfaltfabrik på Vestfyn og hos vognmænd og øvrige leverandører. Det glæder os desuden, at Assens Kommune integrerer social ansvarlighed i opgaven, hvilket ligger fint i forlængelse af den politik, som vi allerede har i firmaet.

Se flere nyheder

Ønsker du tilbud eller at blive kontaktet af Munck Asfalt?

Send forespørgsel