Munck Asfalt klædt på til sæsonopstart

6. april 2022  |  

En ny sæson står for døren i Munck Asfalt, og derfor er den forgangne uge i afdeling Jylland blevet brugt til at klæde medarbejderne på til sæsonopstart. Både praktiske øvelser, sikkerhed og arbejdsmiljø og ikke mindst kommunikation var på programmet på kursusdagene.

”Vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere, og derfor er det vores opgave også at klæde dem på til at kunne bruge deres faglighed bedst muligt”, fortæller afdelingschef i Munck Asfalt, Jarl Børsting, der har været ansvarlig for kursusforløbet.

Kursusprogrammet har fordelt sig henover tre dage, hvor emnerne bl.a. har været arbejdsmiljø og sikkerhed, kvalitetssikring, reklamationer, kommunikation og rollefordeling. Derudover blev der også mulighed for en hel del praktiske øvelser omkring asfalt bl.a. tromling og mønstre samt bassiner og oplapning.

”Vi havde samlet folk fra både Kongensbro- og Aalborg-afdelingerne, så der var masser af erfaringsudveksling undervejs især i de praktiske øvelser”, fortæller Jarl.

”Det handler om at forstå hinanden”
Et af de store emner på kursusdagene var kommunikation og rollefordeling - for vigtigheden af at kunne forstå hinanden på arbejdspladsen er meget afgørende. ”Det er enormt vigtigt, at kommunikationen fungerer, for der er mange informationer mellem vores folk i løbet af en arbejdsdag. Derfor er det klare budskab, at en åben dialog blandt medarbejderne er meget afgørende for en succesfuld kommunikation”, fortæller Jarl.

På kursusdagene var der desuden meget fokus på at forstå sin egen rolle på et hold samt formandens rolle samt vigtigheden af at påtage sig den rolle, man selv passer bedst i. ”Vi kom bl.a. omkring forskellige adfærdsprofiler, også kendt som DISC-profiler, og vi har ret mange Yvonne-typer”, griner Jarl og fortsætter: ”Men netop hende eller resten af Olsen Banden kan folk forholde sig til, og jeg tror, det kan være med til at bryde isen på mange samtaler, når man ved, at mennesker ikke er ens og ikke reagerer ens”.

Positive tilbagemeldinger
”Det har været rigtig vigtigt at samle vores folk og styrke ejerskabet og ikke mindst kulturen i Munck”, fortæller Jarl, der allerede har fået mange positive tilbagemeldinger fra flere deltagere.

”Det er blevet modtaget rigtig godt – og flere var forbi, inden vi sluttede og sige tak for nogle gode dage”, fortæller Jarl, der desuden er imponeret over den positivitet og velvilje, kurset blev mødt med. ”Stor ros til vores medarbejdere for det store engagement. Jeg ved godt, at de blev taget lidt ud af deres ’comfort-zone’, men de tog godt imod det hele. Nu håber jeg, at alle tager læringen med ud på vejen, for vi har pludselig åbnet op for, at det er lovligt at stille spørgsmål og ikke mindst påtale fejl. Alle har et ansvar og en vigtig rolle på holdet.” Meget andet end asfalt var i fokus, og Jarl håber, at det ikke er sidste gang, den slags kursusdage afholdes i Munck Asfalt.

Ca. 40 timelønnede var samlet hen over de tre kursusdage, som foregik i hhv. Kongensbro og Aalborg. Den sidste dag var formænd også inviteret med. Derudover var der tidligere på ugen en kursusdag for entrepriseledere og formænd bl.a. med henblik på dialog om planlægning af tid.

Se flere nyheder

Ønsker du tilbud eller at blive kontaktet af Munck Asfalt?

Send forespørgsel