Fra Lemvig til Nyborg – og et smut til Grønland

8. november 2022  |  

Snart kan Mathias kalde sig færdigudlært entreprenørmaskinmekaniker, og det med en læretid på Muncks Asfalt værksted i Nyborg. Udover at arbejde med maskiner som asfaltudlæggere og tromler, har læretiden også har budt på fem ugers udveksling til Muncks lufthavnsprojekt i Nuuk.

 

Der er langt fra Lemvig til Nyborg, men alligevel valgte 21-årige Mathias Tatt Høgsgaard at bosætte sig på Fyn for at udleve drømmen om at blive entreprenørmaskinmekaniker.

”Jeg havde både automekaniker og landbrugsmaskinmekaniker i tankerne, da jeg skulle vælge min uddannelse, men de større og tungere maskiner samt mere hydraulik-arbejde tiltalte mig ved entreprenørbranchen, og så var jeg heldig, at skolen kendte til en elevplads hos Munck, som jeg fik”, fortæller Mathias.

Det, der særligt motiverer Mathias på værkstedet hos Munck Asfalt, er muligheden for at arbejde med mange forskellige og store maskiner.

”Det er sjovt at komme rundt på de forskellige maskiner fx asfaltudlæggere, tromler og fræsere. I udlæggeren er der noget stærk strøm, som man ikke får mulighed for at arbejde med på andre maskiner”, fortæller han.

Mathias i gang med at skifte skolapper på en asfaltudlægger på værkstedet i Nyborg.

Fem ugers udveksling til Nuuk

På Grønland arbejder Munck på to store lufthavnsprojekter i hhv. Nuuk og Ilulissat, og det åbnede muligheder for Mathias, der sidste år var på udveksling i Nuuk i fem uger.

”Det var mega fedt at prøve at skrue i nogle af de helt store gravemaskiner – og det er noget helt andet, end det, vi laver på værkstedet herhjemme”, fortæller han. Mathias var tilknyttet Muncks maskinværksted i Nuuk sammen med Munck-ansatte fra mange andre nationaliteter, og der var naturligvis også tid og mulighed for at udforske den grønlandske kultur og natur, hvilket gjorde oplevelsen endnu bedre.
Maskinerne i Nuuk er noget større end det, Mathias er vant til på værkstedet i Nyborg.

Når Mathias til januar får svendebrev, drømmer han igen om at komme til udlandet, hvor maskinerne er lidt større end herhjemme. ”Jeg vil gerne til Canada eller Australien og arbejde i 1-2 år, men først skal jeg tilbage til Lemvig”, fortæller han.

Vil du være Muncks næste elev på maskinværkstedet?
Netop nu søger Munck Asfalt en ny entreprenørmaskinmekaniker-elev, og er det interessant for dig, så får du:
  • Et spændende og lærerigt forløb med kompetente kollegaer
  • Personlig og faglig læring og udvikling
  • En blanding af teori og praksis
  • En mentor, som vil sikre, at du får en god opstart og et veltilrettelagt forløb
  • Et godt og sikkert arbejdsmiljø med kollegialt sammenhold
  • En stærk kultur med fokus på enkelhed, respekt og rettidig omhu

Læs mere om elevstillingen og søg den her

Se flere nyheder

Ønsker du tilbud eller at blive kontaktet af Munck Asfalt?

Send forespørgsel